DEVCO | NMIT Student Centre: Library & Gymnasium Epping
288
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-288,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0,qode-theme-ver-1.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

NMIT STUDENT CENTRE: LIBRARY & GYMNASIUM

Epping

Construction of a new two storey 2,200m2 Student Centre including library and fitness centre at the Epping campus of the Northern Metropolitan Institute of TAFE. The east and west facades, consist of a series of seven to ten metre high concave precast concrete panels with concealed fixings. The angular, sloping windows to the south required a complex steel structure to accommodate the building form.

Inside, the dramatic full-height glass provides natural light into the entry foyer that has extensive use of plywood paneling to walls and ceilings. Teaching spaces are located on the first floor incorporating a twenty-four-hour technology laboratory for up to thirty-six students. The gymnasium is located on the ground floor with change rooms and associated amenities.

The external works included exposed aggregate paving, street furniture, installation an irrigation system and planting of semi-mature trees.

CLIENT
Northern Metropolitan Institute of TAFE
ARCHITECT
Paul Morgan Architects
SERVICES ENGINEER
GHD
STRUCTURAL ENGINEER
Felicetti
LANDSCAPE ARCHITECTS
Stutterheim/Anderson
COMPLETION
December 2011
CONTRACT VALUE
$6.9 million

SUCCESS FACTORS

Effectively managing changes in project scope including re-design of the steel structure.

Value engineering of project elements to ensure project budget is maintained.

Delivering high quality of finishes, both internally and externally, to meet architectural intent.

Devco is a great Australian success story of persistence, skill and hard work creating a business based on the traditional values of quality and service.

contact us